Úvod do barev v tarotu

10.09.2012 16:55

Samozřejmě i barvy, jsou důležitou a nedílnou součástí karet. Ukazují nám a přibarvují situaci, postup situace. Mohou nám odkrýt více náladu dané karty. V tomto článku se zaměříme jen na karty Velké Arkány. Opět to bude jen nahlédnutí, do něčeho tak velkého jako je tarot samotný.

Tento rozbor jsem dělala s balíčkem – Tarot magického měsíce.

Nejprve se zaměříme na karty, které jsou bohaté na barevnost, určitě mi dáte za pravdu, že tyto barvy zobrazují prostě život. Jsou plné emocí, citů a celou kartu dotvářejí hřejivým dojmem. Samozřejmě nezapomínáme, že karty mají jak pozitivní tak negativní nádech.  Barvy pestré jsou znakem buď naprosté vyrovnanosti, nebo naopak. Všechny barvy čaker znázorňují duchovní vyspělost ale také vyrovnanost v nás samotných.

  • Mág, Císařovna, Kolo osudu, Viselec, Svět, Blázen, Císař, Slunce

 

 

Pak tu máme karty zaměřené na jednu barvu – modrá. I přes to, že jsou plné i jiných barev, jsou jakoby zastřené, protože karty ukazují důležitost jedné barvy a na tu je třeba se zaměřit – modrá pro mě na těchto kartách znamená – Pochopení. Všechny tyto karty jsou o vnitřním stavu bytí. Modrá je také barvou 5 a 6 čakry, je to o otevření se světu jemnějšímu opět v nás samotných. Být upřímní hlavně sami k sobě.

  • Mírnost, Vůz, Soud a Hvězda

Potom jsou karty, které ukazují na bílou až odstíny šedé. Tato barevnost pro mě znamená – duchovno něco co je v nás samotných. Tyto dvě karty jsou barevně podobné, protože vše co skrývají ve vlastně v nás samotných. Hlas naší duše. Tyto karty jsou kartami našich nejhlubších stránek, obě tyto karty jsou velice transformační, ale bez energie a hledání to nelze.

  • Poustevník, Velekněžka

Poté jsou tu karty, které upozorňují na hnědou barvu. Tyto karty mají společný určitý postoj v chování. Také je to barva země, půdy. Barva naší matky, která nás živí a stará se o nás – jaký postoj máte k matce přírodě? Zkuste přemýšlet, možná v tom najdete více než se na první pohled zdá.

  • Milenci, Hierofant, Spravedlnost

 

Pak jsou tu karty, které dávají do popředí žlutou barvu. Z toho je cítit vášeň ať je v dobrém slova smyslu, nebo negativním, vždy jde jen o jednu věc touhu, vášeň, závislost. Barva 3 čakry, je sídlem emocí - hněvu, strachu, viny, žárlivosti, sobectví, nezdravých tužeb. Čakra přestavuje naše centrum síly. Což přesně ukazují tyto dvě karty.

  • Síla a Ďábel

Další kladou důraz na takovou šeď až zamlženost. Tady je tedy barev hodně, ale já v popředí vnímám tuhle a to z důvodu – že určité věci jsou v mlze očisty. Ať už procházíme čímkoliv, vždy to má očistné účinky pro nás samotné.

  • Měsíc a Smrt

A poslední barva je fialová. Ta pro mě znamená změnu, proces uzdravování, který ale není vždy snadný. Také je to barva duchovní vyspělosti, 7 čakry, která se otvírá pro vesmírnou energii. Tato karta má v sobě daleko víc než jen bourání, něčeho co není pevné. Zkuste o tom přemýšlet.

  • Věž

 

Zkuste zapřemýšlet nad svým pohledem na barvy a jaké vidíte ve své sadě? Vidíte to stejně nebo odlišně?

Krásné snění s Vaším baličkem přeje Lenka Vlášková - katářka a léčitelka