TAROT TROŠKU JINAK - POUSTEVNÍK

26.10.2015 09:46

Tak trochu jiné vhledy do tarotových karet. Přeji hezkou zábavu Emotikona smile 
Poustevník - temný a tajemný x nebo jen hledač sám sebe?

Kdo ví vůbec, kdo je poustevník. V tarotu je zobrazen jako moudrý muž, kterého zahalují bílé vlasy, jenž představují prý moudrost a určitou cestu životem. Je na něm vidět určitá omšelost, proto, aby byl důraz na to, kolik toho zažil a jaké moudrosti si z této cesty nese. Moudrost je velkým symbolem této karty - jakoby snad chtěla říct, moudrý budeš až v momentě kdy budeš starý a omšelý jak tenhle dědek .... velkým tématem je také samota této karty - poustevník už to slovo - je jasné, že není asi nikde ve velkém společenství.
Nabízí se tu několik možností:
- Buď je to srab co se vyhýbá lidem, aby nemusel nic řešit a raději žije sám - je to mrzutý stařec - kde je ale ta moudrost?

- Nebo je to někdo, kdo ustoupil z vnějšího světa a žije ten svůj vnitřní a možná se z toho i zbláznil a lítá po lese a straší houbaře. Kde je ale ta moudrost?

- Nebo je to cesta, jak se vyrovnat sám se sebou, je to cesta, jak najít sebe a v tom nacházet potěchu - v té samotě - v tom být neustále jen se sebou samým.

V tarotu je prý největší magor - Blázen Emotikona smile ale možná je to Poustevník.

Být sám je určitě prospěšné, je to určitě v určitý čas velice rozumné, je to velký klíč k nalezení mnoha věcí - jakmile se ale vyhýbáme lidem, společnosti, určitým situacím - není to moudrost ale strach - raději se schovat, než čelit tomu co je opravdu v nás a opravdu to zpracovat a opravdu čerpat moudrost.

Poustevník není fyzicky muž - není to tělo - je to myšlenka a energie, musí být v rovnováze - jakmile se příliš schováváme a utíkáme a prcháme do samoty příliš často, je to jen obava, strach, že nevíme co činit s tím co cítíme s tím jak jednáme X jakmile jsme příliš ve společnosti a odmítáme být sami se sebou, je to jen strach z toho, že nejsme schopni se podívat do sebe - ani jeden extrém není příliš dobrý ... přesto je vždy extrém naprosto v pořádku, pokud člověk chce být v extrému ....

Extrém nám pomáhá pouze najít onu rovnováhu - nezapomeňte, že poustevník je energie - která se schovává za extrémy - když dojdeme do rovnováhy - už to není poustevník magor, co žere někde brouky a lítá po lese - ale je to muž, který stojí pevně nohama na zemi, jeho srdce je otevřené a nemusí mít zrovna šedivé vlasy a taky nemusí oplývat moudrostí - je jen v rovnováze s hledáním sám sebe a s tím co ho obklopuje.

Athelaj