Seriál o čakrách - 4. ČAKRA SRRDEČNÍ - ANAHÁHA

19.03.2016 09:22

Na úvod tohoto článku, bych ráda napsala pár vět. Za žádných okolností není tento text dogmatický, 90 % toho co si tu přečtete, je má vlastní intuitivní cesta, nikdy jsem o čakrách nic nečetla cíleně, nezakoupila žádné knihy, jen intuitivní čakrové karty. S energetickými místy jsem začala pracovat s pomocí Shambally po zasvěcení. Na vše jsem si přišla sama a je to cesta jednoho člověka v jeho vesmíru v jeho životě. Berte proto tak každou informaci, protože dokud si tu informaci neprožijete, je to pouhá informace.

ČAKRA SRDEČNÍ – ANAHÁTA

Jak název sám napovídá, je to oblast srdce ale také plic a krevního oběhu, také sem patří brzlík a imunitní systém. Tato čakra září smaragdově zelenou barvou – vždy jsem ji viděla mnohem hojněji než pak její druhou barvu růžovou. Srdeční čakra je jako oceán plný emocí, strachů a prožitků, kteří se nastřádají po celé bytí. 

 

 

Otevřete svou mysl, přichází oblast, která naprosto odráží naše napojení na sebe a na celek jako takový. Láska a vztahy jsou, řekla bych největším tématem téhle čakry – už tím, že je to oblast srdce v tom mnoho lidí vidí spojení s láskou. Vztahy jsou a asi budou pro lidi vždy velkým tématem – když se vrátíme k prvním třem čakrám, je jasné, že tahle čakra je naprosto zasažena prvními třemi – můžeme sledovat malou jemnou nitku, která započíná v té první čakře – kde je dětství největším tématem – je zde pak odraz toho co jsme si v raném stádiu vzali za své, co jsme prožili, to pak taky žijeme v této čakře. Když se nad tím zamyslíte – je to vše propojené – pokud máte problém se vztahy – je určitě důležité vrátit se k prvopočátku všeho a tím je 1. ČAKRA – mnohdy totiž řešíme vztahy a lásku a uniká nám podstata, že ten problém je hlubší – postavený úplně v jiné fázi našeho života a tím je buď prenatál nebo dětství.

Další věcí, s kterou jsem se hojně setkávala v téhle oblasti, bylo srdce, které NECHCE cítit – velice zajímavá zkušenost, sama jsem tohle ve svém srdci taky měla. Uviděla jsem, že lidé sice řeší problémy se vztahy, ale zavřeli svá srdce před bolestí:

Tohle už nechci cítit, bojím se zklamání, bojím se nevěry, bojím se věřit, bojím se dát důvěru – bude to pak bolet – uzavírají svou lásku před bolestí. Hrozně chtějí z toho kruhu ven, ale nechápou, že jediná cesta je nechat srdce cítit a to i bolest – mnoho lidí rozdělilo vše na dvě části – radost x bolest, věrný x nevěrný apod. Nechápou, že je to pořád to samé – nemůžeme přeci uzavřít své srdce, prožitek by měl být bohatý a cítit i tuhle jinou podstatu jako je bolest.

Krásně je tu vidět, jak se každá ta čakra pohybuje v kruhu – jak něco jiného začne a druhé končí. V srdci si chceme uchovat vztahy a lásku – nechceme, aby skončily, a přitom někteří mají zároveň strach, že skončí. Někteří vědí že už vztah skončil a trvají na něm proto, že mají strach odejít – je to celé takové nějaké spletené. Láska vztahem nekončí – to jen MY ji tak vnímáme. Láska je téma svobody a prožívání.

Je mnoho forem lásky – některé ženy dělají svým partnerům matky, kamarádky. Někteří muži zase ženám otce – vždy se nám dostává, toho čeho máme ve svém životě málo – proto znovu zde opakuji – pokud máte problém ve vztahu, jděte do příčiny – 1. ČAKRA.

 

Vždy když jsem s touhle oblastí pracovala, se mi spojovala s tou již zmíněnou první čakrou – bolest je velmi zajímavá věc – která uzavírá lásku a její proud. Zamilovanost je neskutečný proud lásky, které prostě jde skrze naše srdce – proto, když někoho potkáme a zamilujeme se tak máme určitou domněnku, že on je tím co způsobuje zamilovanost – když jsem se dívala na film: Jíst, meditovat, milovat – tak tam o tom mluví, že měla pocit, že ji ten muž přestal dávat její dávku lásky a že se k ní choval jinak a neurvale – najednou měla dojem, že on způsobuje to, že v jejich vztahu není taková láska – že partner je ten kdo to brzdí a dává méně, než dával – kam se poděl ten pocit? Jenže ve finále, je to prostě jen domněnka – protože zamilovanost je jen otevřené srdce – otevřeli jsme srdce někomu druhému a ten mohl s námi být v našem poli – když ale začne něco slábnout – protože ve vztahu díky 1. Čakře jsme zvyklý určitým způsobem vlastnit, manipulovat atd. se proud pomalu zavírá a my to svádíme na toho druhého. Krásně o tom také povídá Jaroslav Dušek – když jsem od něj tohle slyšela, naprosto mi to dosedlo k tomu, co jsem cítila vždy já – že zamilovanost není od druhého, ale je to stav bytí – otevřené srdce.

 

Proto mnoho lidí, když je zklamáno v lásce se uzavírá a své srdce obalí ledem, obalí ho vysokou zdí, aby nemuseli čelit zase a znovu těm zkušenostem – už ale nevidí – že problém není v lásce, partnerství jako takovém – je prostě v naprostém prvopočátku – vztah k sobě samé, vztah k prvnímu muži a ženě – matka a otec – vztah k ženství a mužství. Sebehodnota – vlastní vyjádření sebe sama na úkor toho co bude dělat okolí – být pravdivá to je bych řekla mantra této čakry.

 

VZTAH – příspěvek v roce 2015

Vztah vtáhne každého z nás do vztahu mezi námi a jím/jí.
Vtáhne nás do pocitu, že jsme zamilovaní, že milujeme díky partnerovi. Vtah ven kde se vztah odráží na partnerovi/ partnerce… Kdo je vtažen do vztahu a nevidí sebe je (v)táhnut od sebe.
Misky Vah fungují dokonale - chceme mít fungující vztah, milující partnera, většinou máme opak… představa o partnerovi je mor, je to nemoc je to konec vztahu začátek (v)tahu…

Dotyk je u téhle čakry taky důležitý – vidím tělo jako paměťový „stroj“ který zaznamenává i pomocí dotyků – všechny ty prožitky od prvopočátku až sem jsou zakódované v našem těle díky zkušenostem a zážitkům – a srdeční čakra to vše prostě jen zhmotňuje do našeho milostného života – do oblasti, která nás nejvíce ovlivňuje, nikdo moc nechce být sám, pokud si to vědomě nevybral, každý touží po tom s někým být, sdílet s ním a samozřejmě u žen, které touží po rodině tam je důležitá ta rodina – děti. Neměli bychom zapomínat, měli bychom se asi naučit nevlastnit své „polovičky“ na-cítit i toho druhého – když jsme zamilovaní, nějak to jde vše samo, že. Znáte to? Nic není problém, nikde není překážka, všechno se zvládne – jak se říká, měla růžové brýle – když brýle spadnou je to už jakoby zahaleno programem který si neseme právě z prvopočátku (1 čakra) také na to mají vliv naše programy – co je a není láska, co je a není morální atd.

 

Z bolesti vzniká nové pochopení, z bolesti vzniká nová energie, která nám dává určitou moudrost pro další kroky, pokud se bolesti vyhýbáme, vyhýbáme se růstu – jde o to, jak bereme slovo bolest, pro někoho je to prostě nepříjemný pocit, která nepatří k životu a je utrpením a pro někoho je to možnost kde a jak na sobě pracovat.  

Každopádně jdete-li dlouhodobě proti SOBĚ, ozývají se pak bolesti v oblasti hrudníku, může samozřejmě dojít i srdečnímu selhání – srdce je místem JÁ – a pokud sebe neposloucháme, bojíme se ukázat světu, jací jsme, jak a co cítíme – naše srdce nám dá zprávu v podobě nemoci, bolesti, že tudy to už nepůjde.

 

Dojdu jen tak daleko, jak si sám/a dovolím. 
Dojdu jen k tomu, k čemu si dovolím dojít.
Dojdu tam kam si myslím, že dojdu.
Dojdu s pocitem s kterým si myslím, že dojdu.
Dojít je začátek - JÍT je pokračování.

 

Srdeční čakra, je krásným zářivým místem krásně ladících barev s jarem – zelená, která září životem a růžová která ladí květy a vůni jara. Nechte svou lásku rozkvést, jako planeta Země – nechtějte lásku a zamilovanost ovlivňovat děje se sama tak jako roční období – i láska má svůj cyklus – nic není věčné – žádné spojení ve fyzické rovině – ale v té energetické je tu pořád – tak jako láska. Sice už nejsme s tím, s kým jsme byli – ale to neznamená, že láska zde není.

Často se říká, že od lásky není daleko k nenávisti – nenávist a tahle energie je jen nepochopená bolest, která se nám v našem vztahu více a více odrážela. Vidíte lidi, kteří se milovali a byli jak nerozlučná dvojka a pak se něco stane a jsou na druhém břehu – jeden na druhého ani nemohou pohlédnout. Co je pro lidi láska? A proč končí, když není naplněna naše potřeba něčeho? Proč končí, když je nekonečná? Kde je ta láska, kam se ztratila?

„Mé srdce se cítilo v jednu chvíli zalité láskou a v druhé chvíli se cítí ublíženě – bolest bodá do naší hrudi a my už nechceme to utrpení – osobní důležitost, potřeba vyhrávat, potřeba mít pravdu, potřeba vést.“

Na to téma hovoří krásně kniha: Nikdo není daleko od Richarda Bacha.

Srdce je spojené se všemi a vším – nelpí na ničem a nikom ona jen sdílí a JE. Téma srdce je komplikované – ale možná si to děláme sami, možná si to vše tak děsně komplikujeme a je to ve své podstatě snadné.  

Přeji nám všem, abychom už nešli proti sobě, proti svému srdci. Abychom uměli naslouchat.

 

Pozn: Prosím pokud budete sdílet, uveďte zdroj - moje stránky a autora. Energetické obrázky a celý text podléhá autorským právům.