Seriál o čakrách - 1. ČAKRA MULÁDHÁRA

19.02.2016 11:40

Na úvod tohoto článku, bych ráda napsala pár vět. Za žádných okolností není tento text dogmatický, 90 % toho co si tu přečtete, je má vlastní intuitivní cesta, nikdy jsem o čakrách nic nečetla cíleně, nezakoupila žádné knihy, jen intuitivní čakrové karty. S energetickými místy jsem začala pracovat s pomocí Shambally po zasvěcení. Na vše jsem si přišla sama a je to cesta jednoho člověka v jeho vesmíru v jeho životě. Berte proto tak každou informaci, protože dokud si tu informaci neprožijete, je to pouhá informace.

KOŘENOVÁ ČAKRA – MULÁDHÁRA

Kořen a počátek tak bych vyjádřila onu první čakru – její barva je barva krve, rudá až ohnivá barva. Oheň vyjadřuje záblesk, energii, zrod, tak jako krev. První čakru můžeme tedy považovat za kořen všeho – za kořen zrození, kde vládne krev – z krve vše započíná – přesto ALE je důležité si uvědomit, že počátek je plně svázán s koloběhem všech čaker, není totiž ani začátek ani konec – je to plynulý běh energie – nikde nekončí a nikde nezačíná – ten kořen je myšlen v tomto světě, ve fyzické podobě – ZROZENÍ.

Zrodí se tvor z krve a ohně, oheň je zde symbol energie, která ke zrození patří. Zrození sexuální pak také v té své „konečné“ fázi porodní. 

V této čakře se schovává početí, narození. Pokud se narodíme, začíná i v této čakře energie přežití. Je to tedy velice vše fyzické, hmotné, pevné proto se první čakra spojuje s části těla, jako jsou kosti, vazivo prostě hmota. Vše hmotné – lpění je také tématem první čakry – vždy ukazuje, jak jsme ovlivněni vlastněním něčeho či někoho. Čakry jako energetická místa nesou určitě stopu minulých životů – ale ty se vždy odrazují i v tomhle životě, takže nemusíte chodit příliš daleko, abyste nalezli odpověď na Vaši otázku.

Čakry jsou místa, které si zablokováváme sami, tím jak žijeme, tím jak myslíme, tím jak cítíme, čemu věříme, za čím si stojíme. 
Pocit bezpečí je u této čakry taky důležitý, pokud se zrodíme jinak, než si naše matka představovala a vsune nám svůj program – většinou zcela nevědomě, stačí, že porod byl bolestivý nebo třeba už „nikdy nechci rodit“, to úplně postačí ke špatnému pocitu bezpečí. Může to vygradovat, že se necítíme bezpečně mezi lidmi, necítíme se bezpečně s muži, ženami, dětmi, zvířaty, necítíme se dobře bez muže, bez ochrany, necítíme se bezpečně bez rodiny atd. Pocit bezpečí souvisí i s programem:

- Nepatřím sem, jsem tu navíc, nemám tu co dělat, cítím se tu nevítaným hostem, nejsem nikde doma, nemám domov, necítím pevnou půdu pod nohama a podobně.

Tyhle malé věci se pomalu formují do našich životů, zaměstnání a vztahů. Tímhle nechci říct, že by za pocit bezpečí mohli matky, to ne, jen tím chci říct, že někdy jsou to programy, které jsme si sami nevytvořily, ale byly nám dány – naprogramovány naším okolím.

Špatný pocit bezpečí samozřejmě u mnoho klientů vzniká ne porodem samotným ale v prenatálním období – celých 9 měsíců jsme obklopeni místem, kam se narodíme a to většinou bývá ten základ – slyšíme a cítíme vše co naše matka a tím vstřebáváme její programy – úplně abych byla přesná – tiskne se nám to do naší krve do našeho těla, všechny tyhle vjemy jako něco posvátného, to proto, abychom až vylezeme z toho bezpečného místa, byli připraveni přežít. Takže pokud se plod cítí v nebezpečí v prenatálním období jako jeho matka, přijde na svět „ozbrojen“ programem silnějším na přežití – vtiskne se program na záchranu života – pokud matka se necítila v bezpečí – třeba ve spojení s manželem – většinou jde pak o program, který je spojený s muži – ženy většinou bojují s muži, necítí se s nimi v bezpečí, nechávají si zadní vrátka, jsou ve vztahu jen polovinou. Těch příkladů mohou být desítky – vždy hledejte, pokud se necítíte bezpečně příčinu v prenatálu, porodu.

Jsou i lidé, kteří mají pocit bezpečí špatný dřív, než dojde k početí, mají z minulého života nějakou nezpracovanou událost a přenášejí si to do dalších životů. I to je možné. S touto možností jsem se setkala ale za svou praxi opravdu málo. 
Je tu také ukryto téma menstruace – ženství a mužství – vnitřní muž a vnitřní žena. Všechno tohle ale souvisí vždy s prvními muži a ženami které vidíme a to je MATKA a OTEC nebo Ti kteří nás vychovávali. To oni formují naše životy už před tím, než se zrodíme, to oni nám vtisknou mnoho věcí nevědomě. Je ale stále důležité tyto informace brát s pochopením, pokud budete mít odpor k matce a otci, nikdy tohle se plně nevyřeší – můžete odpouštět horem dolem, ale jakmile v sobě nezpracujeme odpor a neuvolníme energii odporu, nikdy nemůže dojít ke skutečnému odpuštění. Odpuštění je totiž o tom, že opustíme energii a program, který jsme vzali za svůj a odevzdáme ho majiteli. 
Jakoby jsme vystoupili z brány lásky do světa plného programů, nastavení a ta první čakra, o které se dneska bavíme je tou první, s čím se setkáme na tomto světě – je to obalené krví, naprostým úžasným počátkem všeho – počátek, který nás doprovází v našem životě. A i přesto všechno co nám druzí dali na naší cestě a co jsme vzali za své a čemu jsme uvěřili, je naprosto důležité brát to s nadhledem a láskou.

První čakra je místem předků, našeho celého bytí po mnoha životech. Je ohněm, kterým jsme se zahřívali, je krví kterou jsme prolévali nebo která unikala z našeho těla. Má paměť, přesto je to tak vše úžasně „vymyšleno“ že není opravdu potřeba jít někam do minulosti – stačí se podívat, co žijete TADY a TEĎ.

Do první čakry vniká samozřejmě i mužská nebo ženská energie při pohlavním styku. První čakra reaguje v tomto směru buď uvolněním, nebo stažením – jde opět o pocit bezpečí, protože je zde určitá energie odevzdání se důvěra a uvolnění. Mluvím o tom na konci našeho článku, protože to totiž navazuje na další čakru – čakry jsou provázané a komunikují spolu. 
Psát o čakrách je docela pro mě složité, obsahují totiž takových informací a takové provázanosti, že není možné to obsáhnout slovy, zažila jsem plno vjemů přes práci s nimi, snažila jsem se Vám předat kus toho, co cítím a co jsem zažila.

Zrození, početí, narození, krev, oheň, lpění, pocit bezpečí, pocit domova, pocit, že někam patřím, přežití, uvolnění, pocit ztuhlosti, prožívání vlastního těla – tělesné prožitky, majetnické sklony.

Není to asi úplný seznam, ale aspoň Vám přiblížit, jak to vnímám já. Vím, že mnoho lidí chce návod jak si odblokovat čakry.

Odblokují se životem – pravdivým a láskyplným přístupem k sobě, a když zůstaneme o té naší první čakry, tak zde bych doporučovala plně se věnovat, čemu věříme, jaké názory zastáváme ohledně dětství, jaký vztah máme s rodiči, jaký názor máme na porod, menstruaci – jaký pohled máme na krev, co pro nás znamená historie, jak jsme na tom s lpěním hmotných věcí, vztahů.

Ono se toho může zdát moc, ale když začnete byť jen tou nejmenší věcí, ono se to samo rozproudí a povede Vás to – samozřejmě za předpokladu, že budete PRAVDIVÝ sami k sobě a půjdete se podívat na první čakru s láskou a rozhodnutím změnit své vědomí a svůj život.

Přeji Vám, aby Vaše kroky byly pravdivé
S láskou Lenka

Pozn: Prosím pokud budete sdílet, uveďte zdroj - moje stránky a autora. Energetické obrázky a celý text podléhá autorským právům.