Léčivý tarot - 15.1 - 15.2 2016

13.01.2016 18:24

Toto období, bude ve znamení – energie, myšlenky a transformace. Karta smrti, která je zde ve vedení, je ukázkou toho, že vše co nám neslouží v oblasti energie a myšlenky musí zemřít – musí se přetransformovat v energii, která nám dodá energii a vhled na naši situaci.

Cesta do hlubin duše (2015)
Cesta do hlubin duše (2015)

Energie je zde tvořená určitou životní cestou, která vede skrze určitý boj – bojovat s něčím nebo s někým, nemá moc smysl – plodí to opět jen boj. Pokud chceme změnit svou vlastní energii, své emoce je nejlepší je buď přijmout, dovolit, nebo jim poslat lásku, doslova je pomilovat – každému odporu, strachu chybí jen láska a pochopení.

Je lepší se v tomto období dívat na sebe z pohledu diváka, dívat se na sebe s odstupem, nezapojovat se do emocí – jen pozorovat.

Pokud začneme pozorovat sami sebe, tok energie, emocí, myšlenek pak zjistíme, že pokud tomu nedáme přílišnou váhu a energii vše pomalu odezní – velice pomáhá, když při takovém pozorování, dýcháme hluboce.

Zpátky ke kořenům (2015)
Zpátky ke kořenům (2015)

Myšlenky jsou zde v nero- vnováze, mnoho lidí se uchyluje ke světlu, mnoho lidí ještě pořád nedošlo k poznání, že světlo a stín jsou nerozdělitelné, protože mají stejný základ – LÁSKU. Jen světlo je pochopení a stín je nepochopení – nic jiného v tom není.

Pokud máme obavy z nějakého stínu, ten roste a roste, jen aby nám ukázal a připomněl se, kde chybí láska, kde chybí pochopení.

Myšlenky jsou jako meče, umí nás pěkně bodnout – je tu určitý vzorec – nejprve přijde myšlenka a pokud do ní vložíme svou pozornost a energii stává se skutečností. Myšlenky jsou dobré – není to nic co by nám škodilo, jediný kdo si škodí, jsme my sami tím, jak myšlenku uchopíme. Mnoho lidí mluví o egu jako o něčem co není dobré – ale ani ego by nemělo být odděleno – nic by nemělo být odděleno – vždyť vše je celek.

Voda má rozpuštěné vlasy (2015)
Voda má rozpuštěné vlasy (2015)

Transformace je pak výsledkem naší práce na sobě. Smrt je krásná karta, ukazující, jak něco, co nám neslouží, pomalu umírá a my přecházíme ze stagnace do tvořivé a krásné energie.

Neznamená to, že stagnace je špatná, naopak – je to místo, které nás nutí se sebou něco dělat.

Tyto karty krásně ukazují, že je třeba vše, co víme a denně čteme, opravdu žít a pomalu to tvarovat do svého života. Jen tak je možné se opravdu pohnout z místa, číst nestačí, je třeba energie, která je do toho vložena, je třeba udělat ty kroky. Tak jako za Vás nikdo nic nevyřeší, tak ani nikdo Vám nemůže předpovědět, jaký bude Váš život – tvůrci svého života jste jen VY SAMI a nesete za něho plnou odpovědnost.

Propojení (2015)
Propojení (2015)

Toto období bude ve znamení vnitřního hledání, budeme pomalu odkrývat staré vzorce, budeme nuceni dělat něco se svou energií, se svou zaměřenou pozorností.

ZE-MĚ (2015)
ZE-MĚ (2015)

Pokud se opravdu rozhodneme, že to co nám neslouží prostě opustíme, celý vesmír se spojí, abychom mohli po této cestě transformace kráčet. Stačí jen poslouchat, stačí se jen naladit na sebe, v tichu, v hlubokém nádechu a výdechu.

Tyhle chvíle to jsou ty chvíle, kdy kráčíme k sobě s energií něco změnit, něco pochopit, něco uvolnit, něco milovat.

Přeji nám všem, aby se nám to podařilo, protože, jakmile pochopíme a prožijeme pocit, že to co v našem životě nesnášíme, nebo z čeho máme strach je jen nedostatek lásky – pak se náš život změní v úžasný svět, kde je třeba milovat.

Přeji Vám krásný den
Lenka Vlášková