Karta VA ( velké arkány) Vůz

30.09.2012 16:29

Krásný den,

po ohlasech na články a prosby o přiblížení karet, jsem se rozhodla, vylosovat vždy jednu kartu za měsíc a přiblížit Vám pohled na ni.

Přeji Vám krásné počtení, není to žádné dogma, je to jen můj pohled a mé pocity, každý si pak může zkusit zkoumat svůj balíček a udělat si rozbor vlastní, nebo může jen ze zvědavosti nahlédnout do karty a nechat se unášet obrazem a jeho hloubkou.

 

Pro měsíc říjen jsem vylosovala kartu Vůz

 

Karta vůz má číslo 7, podle mého to znamená duchovní kartu, kartu duše a kartu duchovního rozpoložení. Barvy na kartě jsou zastřené a na povrch se ukazuje spíše modrá s bílou, i když jsou zde i jiné barvy, tyhle barvy tomu vévodí a navíc jsou zastřeny, takže něco je skryto. Myslím tím, že modrá barva a bílá znamenají pochopení a čistotu konání a protože je zastřená, určitým způsobem je nám to zatím skryto. V pozitivním smyslu, to znamená, že vedeme veškeré kroky velmi dobře, vyrovnaně a naše duchovní, životní a fyzická energie je nasměrována dobře. Navíc symboly které jsou na kartě ukazují na mystiku, magii, intuici a tím jsou havrani, kteří doprovázejí letem vůz. Další symbol je měsíc, vypadá ,že je v úplňku což je magické a velice úžasné. Celé to kartě dodává naprosto úžasný pocit z magického dotyku z karty. Navíc vůz je veden v lese, což vidím jako spojení s přírodou, je tu šance, naděje. Stromy jsou moudré a mají velkou sílu. V negativním smyslu, nám mohou ukázat jak je příroda mocná a má také svou hlavu. Hlavní taky aspekt karty je žena – lehce oděná, vlasy rozpuštěné – je sama sebou, má velkou vnitřní sílu, je krásná a sebevědomá. V negativním smyslu to může znamenat, že byla natolik sebevědomá až ji to srazilo k zemi. Další zajímavý symbol je hůl a na ní je světlo, kterým si žena svítí na cestu, aby v mlze viděla( to je ta zastřenost), Tohle je velmi zvláštní, podle mého nemůže moc z toho světla vidět, přesto nám to dává velkou naději, že na cestě má světlo a má o co se opřít, myslím tím odrazit se od něčeho, už vědomí, že má světlo, ji činí klidnější. Další symbol je vůz a koně. Tady je zajímavé, v jakém postavení koně jsou, jaké mají postroje. Každý kůň jde jakoby jinam, jeden koník se dívá před sebe a druhý se obává, nevěří svému vodiči a raději spoléhá na svou hlavu, tady bych dala pozor, kůň je tvor stádový a pokud se bojí, má tendenci prchat, jen pokud šéf stáda utíká, nebo pokud je on sám šéfem. Z čehož vyplývá, pokud budete pánem své energie a budete se o něho starat dobře koně půjdou kamkoliv, protože vy jste šéf, pokud ale ucítí nejistotu, nebudou s vámi ani vteřinu, to je hlavní aspekt této karty. Koně mají normální postroje, avšak žena na voze, sice má v ruce otěže, ale ke koním již nevedou. To znamená, že vedení vychází z hlubšího poznání, z nás samotných, nejde o určitou věc, jde o duchovno, psychiku. Na jednom kousku karty je také voda, což je znamením, citů a emocí. Někdy je třeba dát na pocity, emoce. Negativní na tom je, že musí vše být v rovnováze. Přirovnávám to na sezení na balonu, pokud vezmu koním příliš energie vepředu, přepadnu dozadu a pokud pobídnu koně příliš dopředu, překlopí mě to dopředu. Proto je třeba být vždy ve středu a vézt vše s vyrovnaností energiií. Tahle karta je pro mě hlavně vedení energie a soulad se všemi aspekty svého bytí, konání.

Karta z které jsem čerpala

Další karty Vůz, z jiných sad pro zajímavost